Anti kerntrek cilinder

Een manier om kerntrekken tegen te gaan is door het plaatsen van een cilinder met kerntrekbeveiliging. Een cilinder is de basis van uw deurbeveiliging. Het vervangen van een cilinder is een eenvoudig klusje. U kunt dit zelf doen.

Tegenwoordig zijn de meest gebruikte cilinders SKG®** conform NEN 5089 norm, deze zijn niet bestand tegen kerntrekken. Het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) adviseert om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG®*** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn. Deze kerntrek veilige cilinder kan een trekkracht van minimaal 1500kg weerstaan en is SKG®*** gekeurd.

Cilinder vervangen
Het vervangen van een cilinder in het deurslot is eenvoudig: u schroeft de huidige cilinder los, meet deze op en vervangt deze voor een anti kerntrek cilinder.

Hoe meet ik mijn cilinder op?
Cilinders kunnen in verschillende soorten en maten worden uitgevoerd. Het is belangrijk om te bepalen wat voor soort cilinder u toepast. Een halve cilinder is slechts van een kant met een sleutel te openen, een dubbele cilinder van twee kanten en een knopcilinder is aan de binnenkant met de knop te bedienen.

Soorten cilinders

Soorten cilinders

Video: Hoe meet ik mijn cilinder? (Veiligheids-Sloten.nl)

#kerntrekkenwatmoetikdoen
#kerntrekkenvoorkomen
#kerntrekkenvoorkomen
#kerntrekkenwatmoetikdoen