Kerntrekbeslag

Wat is kerntrekbeslag?
Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag en bestaat uit een binnenschild en een buitenschild. Bij kerntrekbeslag is de cilinder helemaal door metaal omsloten. Hierdoor kan de inbreker de cilinder niet uit het beslag trekken. Het buitenschild wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd, zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant, hierdoor is het onmogelijk om het buitenschild aan de buitenzijde van de deur los te schroeven. Verschillende merkenhebben zich gespecialiseerd in kerntrek veilig beslag. U kunt dit gemakkelijk zelf monteren.

Kerntrekbeslag toepassen
Bij kerntrekbeslag is het belangrijk om rekening te houden met een aantal gegevens. Het is belangrijk dat de afstand van de bevestigingsschroeven i.c.m. met het slot overeen komen. Daarnaast is het van belang dat u de pc-afstand van het slot achterhaalt. Ten slotte is het belangrijk dat de cilinder een bepaalde afstand uitsteekt buiten de deur, dit is verschillend per type kerntrekbeslag.

Wie eenvoudiger wil werken kan ook een extra toevoeging aan het beslag geven met een veiligheidsschild met kerntrekbeveiliging. Zo is de cilinder afgeschermd en beschermd tegen kerntrekken of uitboren. Hier is de PC maat en de deurdikte van belang.Standaard PC maten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm. Kerntrekbeslag beveiligt enkel tegen kerntrekken, niet tegen klopsleutels! Indien u kiest voor een anti kerntrek cilinder, bent u ook beveiligd tegen de klopsleutel methode. Wilt u meer informatie over klopsleutels? Klik dan hier.

#kerntrekkenwatmoetikdoen
#kerntrekkenvoorkomen
#kerntrekkenvoorkomen
#kerntrekkenwatmoetikdoen